5 ting du skal have med på sejlturene

Det er sommer i Danmark, hvilket afspejler sig i de mange kaptajners store smil rundt omkring i havnene, da det betyder at det gode sejl vejr er i horisonten. Typisk er det dog nødvendigt at kigge sit udstyr igennem for at se om der er noget bådtilbehør der er blevet slidt, som måske kunne trænge til en udskiftning. Nedslidt udstyr kan være ret så farligt, når man befinder sig ude på havet og pludselig har brug for det pågældende udstyr. I denne artikel kigger på vi 5 forskellige typer af bådtilbehør som altid bør være ombord inden du sætter sejlene og lægger fra land.

Redningsveste – Enhver kaptajn der har forstand på at sejle, ved at man ikke kan få nok redningsveste ombord. Selvom man ikke er forpligtet til at bære redningsveste, er det selvfølgelig en essentiel ting at have med om bord. Husk dog at hvis vejret er dårligt og det blæser, så bør alle bære en redningsvest, som ekstra sikkerhed. Det sker jo selvfølgelig fra tid til anden at nogen falder over bord, og så er det træls ikke at kunne sige at man ikke havde redningsveste nok.

VHF Radio – Det er vigtigt at man i nødssituationer har en solid kommunikationskanal, således at man kan komme i kontakt med kystvagten eller andre der kan hjælpe en. Sørg for at du altid har en radio ombord der er i tiptop stand. Det er livsfarligt ikke at have en, da det kan betyde forskellen mellem at blive reddet eller ikke. Så længe der er god rækkevidde på radioen så, er det som sådan ligegyldigt om den er håndholdt eller ej.

Røg/gas alarm – Selvom du er omgivet af vand, er en brand på din båd ikke noget du skal ønske dig at opleve. Ved at have installeret en brandalarm, kan du opdage problemet og tage det i opløbet, således at det ikke bliver en nødssituation. Sørg for at købe en alarm der kan opfange ting som gas, propan og kulilte, da disse ikke kan opfanges af næsen, uanset hvor skarp den end måtte være.

EPIRB – Emergency Position Indicating Radio Beacons sender et signal til redningshold, når du er i nød. En EPIRB er en absolut nødvendighed, tilfælde af at din båd nogensinde bliver ødelagt eller begynder at tage vand ind. Det er en god måde at forsikre folk om bord at de er i trygge hænder i tilfælde af at der skulle ske et uheld.

Kompas eller GPS – Selvom du måske har sejlet i mange år, kan du stadig fra tid til anden miste kursen og overblikket over hvor du er. Her kan et kompas hjælpe dig med at komme tilbage på rette kurs hurtigt og effektivt. Hvis du har pengepungen i orden, så kan det være en god idé at installeret et mere moderne GPS-system, som er specielt designet til at stå imod tiden på vandet. Du må for alt i verden ikke tage afsted uden at have mindst en af disse om bord. Hos Bauhaus kan du finde masser af udstyr til båden til fornuftige priser.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *