Sydamerika – Et anderledes kontinent

Sydamerika er absolut et kontinent, man ikke kan sammenligne med andre i verden. I byerne er der liv og til tider lyden af glade, højrystede, iltre eller muntre stemmer. Der er desværre også en del fattigdom, og i byer som Lima, Peru, og Bogata, Colombia, ses børn, som lever på gaden, sniffer lim og tigger om en mønt til dagen og vejen.

Selvom det lyder trist med de mange fattige, må man ikke snyde sig selv for et par dage i byen. Den byder nemlig også på livlige markeder, små restauranter med billig mad – og så selvfølgelig folkefesten i Rio de Janeiro, hvor byen springer ud i rytmer og fest til det årlige karneval.

By og land i stor kontrast
Ude på landet er det anderledes og meget kontrastfyldt i forhold til inde i de hektiske byer. Naturen er storslået, der er høje bjerge og dybe dale, vandfald og bjergtoppe med sne. Colombia er verdens største producerende land af kokain, men Colombia er meget mere end det.

Landets beliggenhed er yderst attraktiv, idet det støder op det Caribiske Hav og Stillehavet, hvilket gør det til det eneste land i verden, som grænser op til begge have. Sydamerikas befolkning er for langt størstedelens vedkommende katolsk.

ARGENTINA

BRASILIEN

CHILE

COLOMBIA

PARAGUAY

PERU

VENEZUELA