Dine muligheder for at rejse ud i verden

Nogen gange kan det at rejse ud i verden og opleve denne være uoverskueligt. Hvis man ikke allerede har sparret en masse penge op, virker vejen lang og mange opgiver på halvejen. Men der findes utrolig mange måder at rejse på og der findes helt sikkert en der passer lige netop til dine drømme, behov og ikke mindst økonomi.

I artiklen fremvises nogle af de rejseformer der findes og indblik heri gives til, hvordan rejseglade danskere, har gjort det muligt, at rejse rundt og opleve verden. Vi snakker med digitale nomader, studerende og folk med frivilligt arbejde i udlandet. Artiklen skal give dig blod på tanden og fremsætte muligheder fremfor begrænsninger, når det handler om at rejse ud og opleve hele den store verden.

rejse

Liste over rejsemuligheder

Studieophold og udlandspraktik

Hvis du er under uddannelse, er der en lang række muligheder du kan benytte dig af og oftest kan denne periode, faktisk give dig råd til at gøre netop dette, uden ud selv behøver en stor opsparing. I Danmark er vi nemlig så privilegeret, at vores SU følger med, når vi tager over landets grænser i forbindelse med uddannelsen og hvis dette ikke er tilstrækkeligt, har man som dansker muligheder for at ansøge om en lang række legater, som kan finansiere ens udlandsophold. 

Ikke alle uddannelser giver desværre muligheder for udlandsophold, men de fleste steder kan det sagtens lade sig gøre, hvis man blot er opsøgende og har en masse gåpåmod!

Sofie Pedersen der lige straks bliver færdiguddannet indenfor e-koncept, har hele to gange været i udlandet i længere perioder, i forbindelse med sit studie. Til dette udtaler hun: ”Det har været virkelig givende for mig både at være på Zanzibar og i Bangkok og jeg ser tilbage på de to ophold med stor glæde og tilfredshed”

Vi spurgte indtil hvordan Sofie havde gjort disse ophold muligt og hun udtaler: ”Begge ophold var i forbindelse med min praktik. Min uddannelse havde en række forbindelser med udlandet, men jeg var nødt til også selv at være opsøgende og fortælle hvem jeg var og hvad jeg kunne tilbyde dem!”

zanzibar

Frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde i forbindelse med en rejse, er måske ikke den bedste indtægtskilde, men flere steder kan man være så heldige at få kost op logi for det arbejde man udfører. Lad derfor være med at opgive frivilligt arbejde på forhånd. Dette er nemlig en rigtig god måde, at opleve og virkelig komme ind under huden på den destination, man har valgt at besøge.

Arbejde i udlandet

Det er ikke alle der er så privilegeret, at de kan flytte deres arbejde til udlandet, men i mange tilfælde handler det blot om at have viljen og decideret gå efter stillinger der ikke er placeret inden for landets grænser. Det kan være virkelig spændende at arbejde i udlandet for en periode og selvom det måske ikke er indenfor ens eget fag, så kan det stadigvæk være givende. Jobs som guides, au pair eller lignende giver på ingen måde en stor økonomisk bonus, men man får til gengæld en masse uforglemmelige minder med sig.

Irene Rasmussen har for flere år tilbage været au pair i Østrig og vi har spurgt hende, hvordan hun fandt frem til netop denne stilling. ”Der findes adskillige hjemmesider der specialisere sig i at familie og au pairs finder det rette match. Jeg kan desværre ikke rigtig huske navnet på den jeg benyttede i sin tid, men det var nemt og jeg fik hurtigt kontakt til en masse familier, efter at have oprettet en profil”

Digital nomade

Denne kategori hører måske med i den forrige, men fordi den adskiller sig ved mere at omhandle selvstændighed, har vi valgt at give den en plads for sig selv. Mange kender måske ikke begrebet, men det er egentlig ganske simpelt. Selvstændige der arbejder online har ikke på samme måde brug for en fast arbejdsplads, og derfor findes der flere og flere der rejser rundt i verden med deres arbejde lige ved hånden.

bjerg

Parret Malene & Nicolaj rejser på nuværende tidspunkt som digitale nomader og har blandt andet tilbragt lang tid i Thailand, blandt andet på skønne Koh Lanta. De giver følgende råd til andre, der drømmer om at springe ud som digitale nomader. ”Gør det! Det er hårdt, men også helt fantastisk og I vil helt sikkert ikke komme til at fortryde det. Vi havde en smule arbejde for hånden inden vi tog hjemmefra, så vi havde lidt råderum, men har haft mulighed for at opbygge vores virksomheder, mens vi har været på farten og er meget stolte af hvor vi er nu”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *