Er bilen klar til den lange rejse?

Kør-selv-ferien har længe været blandt danskernes favorit ferietype, da det er nemt og billigt. På en bilferie kan vi helt selv bestemme hvor vi skal hen, og hvornår vi skal tage hjem. Man får altså en form for frihed, man ikke har til rådighed, når man skal være afhængig af fly, toge eller anden offentlig transport. Men selvom bilferien her lyder som den absolut bedste løsning, så vil de fleste danskere hellere ud og flyve, da de så kommer hurtigere længere væk. Derfor har bilferien da også sine begrænsninger, hvis man vil udenfor Europa. Men hvis man alligevel ønsker at pakke bilen og tage familien med på bilferie, så skal man først sørge for, at bilen er klar til den lange tur. Dette er både for ens egen og bilens skyld.

Navigationssystemet skal være on point

På en bilferie i fremmede lande er navigationen næst efter bilen det vigtigste at have styr på. I gamle dage før smartphones med google maps og gps´er, var vi tvunget til at have det store kort med. Dengang var navigationen altid garant for at skabe stress og skænderier. Sådan er det imidlertid ikke mere, hvis navigationssystemet altså fungerer optimalt. Derfor skal man huske at have downloadet det senest nye kort, så man ikke ender et sted hvor gps´en ikke fungerer. Find jeres navigation her.

Er underholdningen pakket?

På en bilferie til udlandet kan man ikke undgå at skulle køre i lang tid. Dette kan være hårdt for enhver, men hvis der er mindre børn med, er det især træls. Mindre børn kan sidde stille i kortere tid og begynder hurtigt at kede sig. Det er derfor meget vigtigt at pakke underholdning, så hele familien kan have det sjovt. Der skal være god musik til turen, og så skader det ikke at give ungerne en gameboy, ipad eller noget andet de kan hygge sig med.

Sommerdæk eller vinterdæk?

Man skal altid huske at tage højde for klimaet det sted, man skal hen. Det kan være varmt hjemme i Danmark, men hvis man tager højt op nordpå, kan det sne og være glat. Derfor skal man have de rigtige dæk på, inden man tager afsted. Det kan nemlig blive helt umuligt at skulle køre med sommerdæk i glat og sneklædt terræn. Omvendt er det dårligt for brændstofforbruget at køre med vinterdæk i normalt terræn, da de er tungere. Man bør derfor altid kigge på vejrudsigten, inden man tager afsted.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *