Sådan får du råd til rejsen, selvom du er studerende

Studie og rejser er ikke umiddelbart noget, der hænger sammen. Men faktisk er det muligt at tage på en anstændig rejse, selvom du udelukkende har dit studiebudget. I dette indlæg får du et par gode råd til, hvordan du får råd til at komme ud at rejse, imens du er studerende. Også selvom en fadøl for meget i byen plejer at betyde, at du skal leve på havregrød resten af måneden.

Du behøver på ingen måde at have rige forældre, en stor børneopsparing eller rige personer i din nærmeste omgangskreds. Det hele handler om at prioritere, og hvis du gerne vil have råd til en rejse, handler det blot om, at du skal vælge at spare nogle andre steder, så du får råd til drømmerejsen.

Gør rejsen til en prioritet

Du får ikke råd til at rejse, medmindre du bevidst går efter at gøre det til en prioritering. Måske er der ikke det store økonomiske råderum, hvis du er studerende. Måske er du lige flyttet, og derfor har du været nødt til at acceptere det første og bedste tilbud på en lejlighed du har fået, hvorfor du betaler 4500 kr. om måneden for din studielejlighed. Det er ikke et gavnligt budget, hvis du gerne vil spare sammen.

Er du typen, der bare vil spare sammen til eksempelvis en iPhone, er det måske heller ikke muligt at komme ud at rejse. Ej heller, hvis du bare skal i byen hver weekend for at opretholde dine sociale relationer. Det koster mange penge, og det er fair nok – men det betyder, at du prioriterer forkert, hvis du gerne vil ud at rejse i hvert fald. Her er løsningen udelukkende at tage et lån, hvis du vil ud at rejse – ikke noget vi lige frem anbefaler, at du gør.

Sådan sparer du op til rejsen

Hvis du har en billig lejlighed, er det slet ikke umuligt at spare op til at komme ud at rejse, imens du er studerende. Hvis du gerne vil ud at rejse, kan det blandt andet anbefales, at du:

  • Laver et budget, som du holder dig til. Læg til side til studiebøger, gaver, tandlæge og så videre.
  • Du bliver nødt til at udarbejde en ugentlig madplan, hvis du vil have det til at køre rundt. Du bør desuden handle ind til en uge ad gangen.
  • Skaf et studiejob, som du har tid til at varetage ved siden af dine studier.
  • Sæt dig et mål for, hvad du vil spare op – så bliver det lettere rent faktisk at gøre det.
  • Sælg de ting, du ikke har brug for længere eller bare ikke får brugt.
  • Led efter billige afbudsrejser, hvis du gerne vil afsted så hurtigt som overhovedet muligt.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *