Sådan undgår du hjemve på rejsen

Når man rejser over længere perioder eller alene, så kan det være nemt at få hjemve. Hjemve kan hurtigt være med til at ødelægge enhver rejse, ligesom en sygdom ville kunne, og skal derfor hurtigst muligt kurreres. Det gælder om at se tegnende på hjemve allerede fra starten, og påbegynde behandlingen hurtigst muligt.

Der er rigtig mange måder hvorpå, man kan komme af med hjemve, som vil blive fremvist i denne artikel. Selvom hjemve sagtens kan være en god ting, så vil det ofte ikke  gavne, hvis du stadig har en længere rejse foran dig.

pige

Tip 1: Lær sproget og skabe et netværk

At slippe for hjemve på længere rejser, sker ofte kun ved at lære sproget og integrere sig med de lokale. På denne måde får du opbygget et netværk omkring dig, som du ville have det hjemme i Danmark. I rigtig mange lande er den nemmeste måde at skabe sig et netværk ved, at forsøge at lære sproget. Du møder folk til selve sprogundervisningen, men kan også nemmere skabe kontakten efterfølgende.

Tip 2: Spis noget velkendt slik fra dit hjemland

Noget af det som de fleste mennesker værdsætter mest, er hygge med familien, en god film og en skål slik. Hvis du ofte gør dette når du er hjemme, så kan slikken faktisk hjælpe dig med, at få fjerne noget af din hjemve – når den bliver nydt på rejsen.

Om det er chips fra Kims, bolcher fra BonBon eller chokolade fra Marabou, så kan en enkel aftens hjemmelig-hygge sagtens fjerne din hjemve. Din krop fordyber sig nemlig i filmen og slikken, og får en følelse af at være hjemme. Du kan allerede på forhånd planlægge at tage slik med på din rejse, eller du kan få det fremsendt til din udenlandske adresse, his du befinder dig ét sted i mere end én uge.

chips-fra-kims

Tip 3: Hold en pause fra Facebook og Skype

Selvom det lyder som et mærkeligt tip, så kan det faktisk mindske din hjemve hvis du ikke konstant bliver mindet omkring den. Derfor kan det være en ide i et par dage, slet ikke at logge på Facebook, Skype eller andre medier, hvor du støder på familie og venner. Fortæl dem omkring dette på forhånd, således de ikke bliver bekymret for dig.

Tip 4: Planlæg alt det du skal opleve

At planlægge alt det du skal opleve på den pågældende destination, får hurtigt skabt en interesse for landet, og fjernet dit fokus fra din hjemve. At planlægge hvad du skal lave i landet – læse blogindlæg, læse rejsebøger, se reportager etc. – kan hurtige tage et par aftner, hvor du ikke tænker på andet. Efterfølgende kan du ligeså tage ud og opleve det hele, hvor du ligeså har nemt ved at glemme din hjemve.

oplevelser

Du kan ligeså udvide dette tip med, at lave en bucket list, med alle de ting du skal nå inden du fylder 30, 60 eller 100 år. Det er en god måde at sætte mål for dig selv samtidig med, at du får tankerne væk og fremtidsrettet. Se f.eks. denne  bucket list med gode eksempler, som du kan få inspiration fra.

Tip 5: Glæd en ven eller veninde derhjemme

At holde forbindelsen til familie og venner derhjemme er vigtig. Overveje at give gaver fra dit nye land til disse, og send dem uopfordret hjem. Dette vil give dine dage et sjovt formål, og samtidig holde dig forbundet til dem, der er vigtige for dig. Det er en håndgribelig måde for dig, at dele dine oplevelser i udlandet med venner og familie derhjemme. Uanset hvor de din familie og venner befinder sig, kan du f.eks. få fremsendt blomster til dem, hvis du ikke selv har mulighed for at sende dem gaver.

Tip 6: Skab rutiner

At have en almindelig dag og dertilhørende rutiner, er meget vigtigt for ikke at miste glæden ved at rejse. Selvom rutiner lyder som noget der er kedeligt, så er det med til at holde dig i gang, og lader ikke glæden ved at rejse forsvinde.

chips-fra-kims

Tip 7: Tag på dates med dig selv

At tage tid til at værdsætte sig selv, er noget som man hurtigt glemmer, især når man allerede er ude og rejse. For på rejsen burde man jo ”hygge” sig hele tiden, så det burde ikke være nødvendigt med en date. Men ofte kan det være en god ide, at tage sig tiden til at værdsætte sig selv, således rejsen ikke blot er noget der ”skal overstås”. Tjek f.eks. denne liste med 24 måder hvorpå, du kan tage dig selv på en date.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *