1231

Kan dig og din familie lide at være på en aktiv ferie, hvor hele kroppen bliver rørt? Måske tager familien altid på en aktiv ferie, hvor der er rig mulighed for at cykle, spille tennis og svømme i havet. Det kan dog være, at du ikke føler dig i form til den aktive ferie. Du kan derfor allerede nu begynde at træne op, så du har konditionen til at spille tennis. Det er hverken dyrt eller besværligt at holde konditionen ved lige. Det kræver nogle små omlægninger i hverdagen, og nogle gange kan det være vaner, der skal brydes. 

Løbebånd

Et løbebånd holder dig i form

Det kan være hårdt at komme op fra sofaen og ned i fitnesscenteret. Nogle gange er motivationen der bare ikke. Det kan også være, at der er en masse dårlige undskyldninger, som holder dig tilbage. Måske er der alt for langt ned til træningscenteret. Det kan også være, at det regner udenfor, og der derfor ikke er vejr til en cykeltur til træningen. Du kan derfor købe et løbebånd til hjemmetræningen. Det kan give dig mere motivation til at holde formen ved lige. 

Du kan have dit eget lille hjemmefitness, hvor der kan stå et løbebånd. Du skal altså ikke udenfor hjemmet, og det kan give mere fleksibilitet i hverdagen. På en travl hverdag kan det være svært at nå træningen, men med et løbebånd i hjemmet kan du træne, når tiden er til det. Du kan for eksempel nå en lille løbetur, mens bagekartoflerne og stegen står og passer sig selv i ovnen. Snart er du klar til den aktive ferie.    

Person der cykler

Træn med tingene i hjemmet

Når du skal træne op til den kommende ferie, kan det være en god idé at lave små ændringer i hverdagen. Det er nogle gange de små ting, der i det lange løb kan være med til at gøre store forandringer. Du kan starte med at undersøge, hvilke muligheder du har for at tage cyklen frem for bilen. Hvis du har 5 kilometer til arbejdet, kan du cykle og dermed få ekstra motion. Det vil både gøre dig klar til den aktive ferie, men det kan også være med til at give dig fornyet energi. 

Det kan også være at børnenes skole eller fritidsaktiviteter ligger i cykel eller gåafstand. Sammen kan i komme ud i den friske luft og få god motion. Det behøver altså ikke at koste en formue, når du skal træne op til den kommende ferie. Du kan også bruge din kropsvægt til at træne i hjemmet. Desuden kan du bruge de materialer, som du har til rådighed i huset. Du kan fylde brugte vandflasker op med vand eller sand, og hurtigt har du anskaffet dig et par nye håndvægte.