1231

Mange forbinder julen med en masse traditioner og vaner. At holde jul er nært knyttet til vores hjem og de forskellige ting vi plejer at gøre i juletiden, derfor kan det for mange virke helt uvant og næsten forkert at holde jul i udlandet. Det har dog sine kvaliteter at tage på ferie i udlandet og holde jul, selvom det også har sine udfordringer.

Er du nysgerrig på at holde jul i udlandet og kunne du godt tænke dig at få nogle tips til at gøre det, så læs med her.

Kvinde der holder et kort

Husk traditionerne

Selvom du og din familie holder jul i udlandet, behøver I ikke at smide alle traditionerne fra jer. Faktisk kan det være vigtigt at holde fast i nogle af dem, især hvis I har børn.

En af de juletraditioner som mange børn virkelig elsker, er en pakkekalender. Derfor kan det være en god idé at tage pakkekalenderen med på ferie, så børnene stadig kan nyde godt af traditionen.

Når det er juleaften, er det også en god idé at markere det og forsøge at overføre nogle af de traditioner i normalt har til de omgivelser I befinder jer. Sidder I f.eks. på en tropeø kan I danse rundt om en palme og synge en julesang. På den måde er der noget normalitet over situationen, samtidigt med at det også bliver en jul, som I vil huske tilbage på med et smil.

Følg landets traditioner

Når man holder jul i udlandet, har man også mulighed for at opleve nogle anderledes juletraditioner. Hvis det land I befinder jer i fejrer jul, så er det kun passende at I deltager i nogle af de traditioner, som landet har. På den måde lærer I alle sammen noget nyt og hvem ved, måske får I skabt en ny tradition, som I kan tage med hjem til Danmark igen.

Julekugler i vandkanten

Husk gaverne

Juleaften er for mange forbundet med både det at give og få gaver. Selvom I er på ferie, er det derfor en god idé, at I udveksler nogle gaver juleaften. I kan enten tage dem med hjemmefra eller købe dem undervejs.