1231

Der er ikke ret meget der kan få humøret ned igen, når man er på vej hjem fra en rigtig vellykket rejse, med alle de gode oplevelser, der hører sig til. Har dit hus eller have været invaderet af skadedyr mens du var væk, kan det godt være de fede oplevelser blegner lidt.

Er problemet blevet så stort at du ikke selv kan håndtere det, er der hjælp at hente – læs mere her.

Herunder får du et par gode råd til hvad du selv kan gøre, for at undgå sådan en oplevelse, inden du rejser væk i kortere eller længere tid.

Muldvarpe og mosegrise arbejder hurtigt

Hvis du ser et enkelt muldvarpeskud i din have, som ikke har været der før, inden du påtænker at rejse væk, så er det en god ide at få en ekspert ud og få has på problemet, inden du rejser. Et enkelt skud kan på kort tid blive til helt vildt mange.

Når du selv er hjemme, kan du holde øje med om der kommer flere skud og vente med at handle på problemet indtil du har bevis for at det er din have det går ud over. Den mulighed har du ikke, hvis du er rejst væk. Derfor bør du reagere allerede når du ser det første skud. Er du kun væk i en weekend, kan du selvfølgelig godt vente til du kommer hjem. Men, er du bortrejst i bare en uge eller mere kan en muldvarp eller en mosegris nå at lave hele dine græsplæne om til en puklet mark.

Rotter skal meldes til kommunen

Er du det mindste i tvivl om at du har mus eller rotter, så tøv ikke et eneste øjeblik med at ringe til kommunen. Der går ikke lang tid fra du ringer til at hjælpen er på vej. Har du rotter ordner kommunen problemet for dig uden beregning. Er det ikke rotter, men mus, så må du selv bestille en skadedyrsbekæmper, eller gå i gang med at sætte fælder op. Har du ikke tid nok inden din rejse, er det en god ide at bestille en skadedyrsbekæmper, så du er sikker på at problemet er væk inden du tager på rejse.

Mus kan hurtigt nå at ødelægge alt muligt inde i væggen eller under gulvet, hvis de får fred og ro, mens du er væk en hel uge, eller måske endnu længere.

Underlige dyr ude og inde

Finder du underlige små insekter eller larver inde eller ude, kan du ringe til en skadedyrsbekæmper. Han kan hjælpe dig med hvad det er for et dyr og afgøre om det er harmløst eller noget der skal gøres noget ved. Igen, er det ikke en god ide at vente til efter ferien. Alene den ro du får i maven, hvis det bare er et harmløst dyr, er opkaldet værd. Hvis det ikke er et harmløst kryb, er det også bedst at få det ryddet af vejen, inden du tager af sted.

Skadedyr skal der altid gøres noget ved

Selv om du elsker naturen og synes at vi alle sammen skal være her, så er det vigtigt at gøre noget ved skadedyr.

Hvepse og bier skal ikke dræbes. Hvis de er til gene for dig eller dine nærmeste naboer skal de ikke dræbes, men forsigtigt flyttes til et sted hvor de ikke genere dig eller dine naboer.

Rotter er ikke søde kæledyr. De skal altid meldes til kommunen og de skal udryddes. De ødelægger alt for meget og det svineri de laver er meget usundt for mennesker.

Muldvarpen og mosegrisen kan diskuteres. Problemet er at de nok ikke kun graver din græsplæne i stykker, men også naboens.