1231

Der bliver stille og roligt åbnet op for mulighederne for igen at rejse til udlandet på ferie, men det er stadig ikke alle der har lyst til at rejse. Uvisheden om hvornår, eller hvor hurtigt der kan blive lukket ned igen, eller utrygheden omkring smittetallene i andre lande, får mange danskere til at blive hjemme.

En gennemsnitsfamilie der rejser på ferie i udlandet bruger ca. 25.000 kr, springer i ferien over i år, betyder det altså at i har en ekstra opsparing i kan bruge på noget andet.

Mangler du inspiration får du her x gode ideer du kan bruge pengene på. 

Malerpensel, rulle og tape

Renovering af boligen

Man kan nå temmelig langt i boligen for 25.000 kr. Der er selvfølgelig ikke til et helt nyt badeværelse eller et helt nyt køkken, men der kunne nemt blive til at male, sætte nye fliser op, købe nye møbler osv.

Alt efter hvordan i griber opgaven an, så kan i faktisk få et rigtig godt resultat for beløbet, især hvis i selv trækker i arbejdstøjet. 

Få ordnet haven?

I kan gøre som mange andre danskere, når nu ferien alligevel evt. skal tilbringes i haven. Få anlagt en ny terrasse, et bålsted i læ af en støttemur. Byg det orangeri i har drømt om længe osv.

Igen kan i nå langt hvis i selv trækker i arbejdstøjet, men nogle opgaver er også bedre at få lavet af en professionel.

Belægning og støttemure er f.eks. opgaver som man enten selv skal have en del viden om, eller lade være op til en professionel.

Hvor langt i kan nå for pengene afhænger jo selvfølgelig af hvilke materialer i vælger, samt hvor stort et projekt i har i tankerne.

Dog er det ofte svært at finde priser på haveprojekter på nettet. Hvis i f.eks. googler “Hvad koster en støttemur” vil i opdage at det er svært at finde en fast pris.

I stedet kan i vælge at få en fagmand ud og kigge på opgaven, fortæl ham evt. i forvejen hvad i har råd til, og lad ham komme med gode ideer til, hvordan i får mest ud af pengene. Det kan også være at i kan få konkrete ideer til forbedringer i ikke selv havde tænkt på.  

Terrasse

Betal af på gæld eller invester

Dette forslag er et af de mere kedelige, men hvis i evt. har en gammel gæld som i mangler at få afdraget det sidste på, så vil de ekstra penge være godt givet ud.

I det lange løb vil i kunne spare mange penge i renter, og det ekstra beløb til afdragene vil være noget i virkelig kan mærke i jeres hverdag.

Selvom i ikke kommer på ferie i år, så vil der måske være råd til at gøre hverdagen lidt festligere ved f.eks. at tage ud og spise oftere, gå i biografen, eller tage ud og opleve andre ting sammen.

Har i ikke nogen gæld, er der også mulighed for at bruge pengene til investering. På den måde kan det være at der bliver endnu flere penge til ferien om 2, 5 eller 10 år.