1231

Drømmer du om at sidde på en strand med de bare tæer begravet i det varme sand? Med en drink i hånden og en bærbar i skødet? Den perfekte blanding af livsnydelse og arbejde? Så læs med her.

Drømmen om frihed

Den ultimative drøm om frihed er for mange at kunne rejse ud i verden, hvorhen det skal være, og samtidig tjene penge nok til at kunne leve. Det kan faktisk godt lade sig gøre. I dag er det nemlig blevet mere og mere almindeligt at tage sit arbejde med ud i verden. Det kan lade sig gøre, fordi mange i dag arbejder via en bærbar computer og en internetforbindelse.

Gennem de seneste år har flere og flere arbejdsgivere også fået øjnene op for, at man sagtens kan arbejde uden at skulle møde ind på kontoret hver morgen. Mange virksomheder i dag arbejder globalt og er derfor ikke nødvendigvis bundet til et enkelt land. Så hvis du går med en lille drøm om boligkøb Spanien og om at gøre pool kanten til din arbejdsplads for en periode, så skulle du måske overveje at gøre det?

Design din egen hverdag

For langt de fleste handler drømmen om frihed om at kunne designe sin egen arbejdsdag. I en hektisk hverdag, hvor der skal afleveres og hentes børn og pendles langt efter job, er en fleksibel hverdag langt at foretrække.

Når man har distancearbejde eller arbejder remote, er der tid til at indrette hverdagen efter dit eget liv. Du kan spise sen morgenmad, træne midt på dagen, handle mens butikkerne er åbne og være hjemme, når børnene kommer fra skole, samtidig med at du arbejder.

Måske arbejder du bedst tidligt om morgenen før alle andre er stået op? Måske er du lidt af en natteravn? Er du heldig kan du rykke dit eksisterende job ud i verden enten i en periode eller permanent. Meget tyder faktisk på, at man ikke bliver en dårligere medarbejder af at arbejde på distancen, tværtimod. Når privatliv og arbejdsliv balancerer, så performer man også langt bedre på jobbet.

Virtuel PA, chat support eller tekstforfatter?

Noget af det, der gør det muligt for medarbejdere at arbejde langt væk hjemmefra, er også de nye jobfunktioner, der er dukket op i den digitale, globale verden. Du kan for eksempel arbejde som virtuel personlig assistent, være en del af en virksomheds chatsupport på dit eget sprog eller arbejde som tekstforfatter, hvor du skriver tekster til hjemmesider og webshops. Mulighederne er mange.

Drømmer du om at tage din nuværende profession med ud i verden, så kan det også lade sig gøre. Du kan jo designe online kurser og workshops, skrive e-bøger, rådgive over nettet og meget mere. Så måske du skulle overveje at købe bolig i Spanien eller arbejde hjemmefra?