1231

Rejse er at leve som man siger. Et ordsprog som er forbundet med eksotiske eventyr. Væk fra alt, hvad er er forbundet med grå vejr, som det danske klima til tider også kan byde på. Der er mange måder at rejse på. Udover flyrejser sætter mange i dag pris på bilferier, idet man på den måde kommer det lokale miljø nærmere. Det kan på mange måder blive en mere spændende ferie, idet man herved autenticiteten. 

 Mand_ved_bil

Bilcheck 

En bilferie kan sagtens planlægges, men man kan også være mere spontan, hvis man er mere til det. Det er dog vigtigt forinden, at man lige får checket om ens bil er køreklar til den bilferie, man har I sinde. Herunder også sikrer sig, at hvis uheldet er ude, at man har sikret sig en glasforsikring, hvis man skulle være uheldig på turen. Men også få checket om ruderne er i orden eller der er behov for et skift hos et serviceminded firma som Auto Glas. 

Planlægning 

Rejser du med familien kan det for børnene skyld være en god ide at planlægge rejsen, hvilket gør at der er lidt mere struktur på ferien. Især hvis man har mindre børn. Men rejser I uden børn, kan man oftest være lidt mere spontan. Og her kan man krydder sin ferie med specielle oplevelser evt. overnatning i det fri, så medbring evt. telt, hvis det er noget I drømmer om. 

Feriebog 

Det kan være en god ide med en feriebog. Der kan I sammen nedfælde minder evt. kan planlægningen af rejsen justeres, hvis I lige pludselig føler for det. Det kan dertil være en bog, hvor evt. børn også kan nedfælde nogle minderige sider, som vil være et kærkomment minde om jeres fælles rejse. Fotos kan også være en del af bogen, hvilket gør feriebogen mere unik. 

Bilferie

Spontan med børn 

Det er også muligt at være spontan med børn. Det kræver bare lidt ekstra planlægning. Måske en overnatning et andet sted. Evt. en madkurv der kan arrangeres lokalt, hvilket sikrer at man ikke har sultne børn, hvis man har bevæget sig lidt for langt væk fra nærmiljøs. 

Frihed 

En bilferie er oftest forbundet med følelsen af frihed. Det kan for mange være tiltrængt, især hvis de er bundet op af en travl hverdag, hvor mange pligter fylder. Men mærk efter, hvad I føler for. Måske dag for dag, hvis I ikke har planlagt hele turen på forhånd grundet børn.