1231

Charterrejser er et hit blandt danskerne, som er vilde med et afbræk fra den omskiftelige og ofte regnfulde danske vejr og sætter pris på rendyrket afslapning langt fra lange arbejdsdage og hverdagens pligter og gøremål. Det giver mening, at charterrejsen er et hit. 

Fly letter

Hvad er en charterrejse?

Du har helt sikkert hørt begrebet ’charterrejse’ før. Det bliver brugt meget – især af rejseselskaber. Du ved måske også, at en charterrejse er noget med sol og vand, og at de gerne har destination til et sted sydpå. Men hvad kendetegner egentlig en charterrejse? 

En charterrejse er kort sagt en luksusrejse, hvor alt er planlagt for dig. Der er tale om pakkerejser, som ofte går til det sydlige Europa, og som inkluderer både fly, hotel og i nogle tilfælde også mad, drikke og diverse udflugter. Rejserne arrangeres som regel af rejseselskaber, som specialiserer sig i netop charterrejser. Hvis man skal rejse på charter, er der altså tale om den ultimative form for afslapning. Det hele er booket og ordnet på forhånd, og du kan blot læne dig tilbage og slappe af. 

Charterrejser har været populære siden midten af 1900-tallet, og populariteten er bestemt ikke falmet siden – tværtimod. Hvert år tager mange danskere til lækre strandhoteller i lande som Spanien, Italien, Grækenland og Frankrig.

Hund på strand

Hunden med på ferie?

Er du hundeejer, ved du, at det er umuligt at tænke rejser og ferier, uden først at tage stilling til hunden. Nogle vælger at tage hunden med på rejsen, mens andre foretrækker at lade den blive passet derhjemme. Der kan være fordele og ulemper ved begge dele. 

Som nævnt går charterrejser som hovedregel til varme himmelstrøg, hvor solen står højt på himlen og temperaturene også er høje. Det gør, at mange vurderer, at netop charterrejsen ikke skal være en rejse med hund, fordi mange hunde hurtigt døjer med varmen og derfor ofte kan have mere glæde af at blive hjemme. Uanset om du vælger at tage hunden med på rejsen eller ej, er forberedelserne vigtige, så du er sikker på, at hunden har det rette hundemad og andet hundeudstyr til enten at blive passet eller til at rejse med.