1231

Du skal på ferie, men du vil gerne være i god form, så du er klar til at komme ud og se noget! Her kan en crosstrainer være en super god måde at komme tilbage i form, men har du den rette strømforsyning til den? Eller den rette udluftning i huset til at kunne træne hjemme? Der er flere ting du skal være opmærksom på, hvis du skal have store træningsmaskiner derhjemme.
Her får du en lille guide til hvad du i hvert fald bør have styr på, inden du anskaffer dig hjemmetræningsudstyr.

veltrænet kvinde med bar mave
Crosstraineren – hvad kræver det at have den derhjemme

Først og fremmest skal du være sikkert på at kunne tilslutte den til strøm, hjemme hos dig selv. Har du et gammelt hus bør du have besøg af en dygtig og hjælpsom elektriker, så du er sikker på at den ikke kortslutter strømmen i dit hus.
Når du har styr på strømmen til din nye crosstrainer, så skal du finde et sted hvor den kan stå. Den er ikke sådan lige at flytte rundt på. Du bør derfor finde et sted hvor den skal blive stående fast og hvor den ikke står i vejen for noget. Mange synes eksempelvis at det er dejligt at se tv imens de træner. Men hvis du stiller din crosstrainer foran tv’et i stuen, bliver du nok ret hurtigt træt af den, når du vil se tv fra din sofa.
Derfor er det en god idé hvis du har et ekstra rum, du kan benytte udelukkende til hjemmetræning – gerne med god udluftning, for eksempel i form af et vindue.

kvinde laver yogaøvelser
Har du ikke prøvet at træne på en crosstrainer før?

Så har du måske heller ikke den store erfaring indenfor markedet af dem. Derfor vil det være en god idé, at læse en grundig crosstrainerguide inden du anskaffer dig en. Så du kan læse fordele og ulemper på de forskellige modeller. På den måde er det nemmere, at finde den model der lever bedst op til de krav du stiller til den.
Derudover er det bare at sige, at en crosstrainer er et rigtig godt træningsredskab. Specielt hvis du ikke er vant til, at træne eller hvis du døjer med ryg eller knæ problemer. Med crosstraineren belaster du nemlig hverken dine knæ, ryg eller andre dele af kroppen. Den er god til at styrke både din muskulatur omkring dine ben og dine balder og den er god at træne din kondi på.