1231

Som hundeejer kan man som alle andre selvfølgelig også trænge til en ferie i ny og næ. Dog er det jo sjældent at man har lyst til at efterlade sin hund i internat, mens man rejser verden tynd. Uanset om det drejer sig om en mindre tur til provinsen eller den store rejse udenlands, så er det faktisk ikke en umulig opgave at tage hunden med dig på rejse. For at gøre jobbet nemmere for dig, så får du her en handy rejseliste med ting som du bør have med på rejsen til din hund.

Hundens pas

I lighed med os mennesker, så skal vores firebenede venner ifølge EU-lov faktisk også have deres eget personlige pas. Dette udstedes af din dyrlæge, og skal absolut med i oppakningen. 

blaffer

Dokumentation for at din hund er blevet vaccineret

Hvis du skal rejse udenlands, så vil de lokale myndigheder være på udkig efter din hunds vaccinationsdokumenter. Sørg derfor for at have dem lige ved hånden.

Hundens hundetegn

Din hund bør desuden være udstyret med et hundetegn inden afrejse. Dette skal altid indeholde dine kontaktoplysninger, så folk kan kontakte dig hvis det skulle blive nødvendigt. Husk desuden altid at anføre dit telefonnummer med den danske landekode.

Hundens forplejning

Husk desuden altid at pakke rigeligt med din hunds yndlings hundemad til rejsen. Der er jo ingen grund til, at din hund skal til at vænne sig til anderledes mad oven i alle de nye fremmede omgivelser. Sørg desuden også for at medbringe hundens vandskål, så den altid har noget at drikke mens i er på farten.

rejsevenner

Til bilturen

Hvis du skal på bilrejse med din hund, så er det naturligvis vigtigt at den kan blive luftet med jævne mellemrum. Husk derfor at medbringe din hundesnor og masser af plastposer til hundens efterladenskaber. Fuldstændigt som du ville gøre det derhjemme. Derudover vil det altid være en god idé, at medbringe din hunds yndlings snacks til turen, såvel som noget at holde den beskæftiget med. Dette kunne f.eks. være noget af hundens foretrukne legetøj, der virkelig vil være guld værd på især de længere bilrejser. Invester også i en god hundeseng. Din hund vil nemlig virkelig værdsætte at have dens helt eget sted på ferien.

Husk sundheden

Sidst men ikke mindst, så skal du selvfølgelig huske at medbringe din hunds medicin. Der kan nemlig være stor forskel på de danske medikamenter og de tilsvarende produkter i udlandet.