1231

Medmindre du har gemt dig i det halvandet år, hvor alt i de danske medier og danske liv drejede sig om Covid-19, så har du formentlig haft en noget anderledes periode i dit liv. Du har ikke kunnet gøre de ting, du normalt har kunnet. 

Udlandsrejsen har særligt været et af de områder, hvor Covid-19 har været en djævel. Det er nærmest blevet en almen ret, at vi skal udenlands en gang om året som danskere. 

Men måske forbliver det ikke sådan. Rigtig mange danskere har oplevet en glæde ved Danmark og det danske landskab, som de ikke troede eksisterede. 

sejlture

Vores lille land imponerer danskerne

Kommer du som franskmand, peruvianer eller nepaleser, er Himmelbjerget ikke ligefrem en vild oplevelse. Eller måske er besøget til “bjerget” måske faktisk en voldsom oplevelse. 

For der er ved gud ikke meget bjerg over en bakke på 170 meter. Faktisk er det helt imponerende, hvordan vi i Danmark ikke er blevet skænket et højere punkt end toppen af bakken uden for Silkeborg. 

Men landskabet kan noget andet end at imponere med sin højde. På turen op ad Himmelbjerget kan man ikke andet end at blive fortryllet over stierne, træerne og den frodige natur med svampe mos og fuglefløjt. 

Udsigten ud over den bakkede landskab og heden i det fjerne bringer også varme i sindet.

Derudover har Danmark noget helt enestående, som de færreste andre lande kan prale af. Vi har vand, vand og masser af vand. Her kan peruvianere og nepaleseren i hvert fald godt blive misundelig. Den gamle søfartsnation har oseaner af vand, hvor end du kigger hen. Et besøg til en af de små danske havnebyer har virkelig givet danskerne mod på flere ferier i Danmark. 

Går turen f.eks. til Karrebæksminde, så husk at tjekke op på deres aktivitetskalender Karrebæksminde. De små byer kræver en god planlægning, hvis I også vil have sjove aktiviteter med på ferien. 

En shelter eller teltplads er umulig at booke

Hvis man skulle være den mindste smule i tvivl, om hvorvidt danskerne har nydt den frie natur under nedlukning, så prøv at booke dig en shelter. Det er næsten umuligt at finde shelter- eller teltpladser i det fri i Danmark. 

Der er fuldt booket over det hele. Selv den mindste lille flække på Lolland eller Langeland med en shelter er booket til langt ud i fremtiden. 

Selvfølgelig er der en mulighed for at finde en fri shelter, men chancen er noget mindre end præ-Covid-19

rejsen_på_båd

Landskabet i Danmark er vådt og unikt 

Tilbage til det enestående landskab. Har du f.eks. lagt mærket til, hvordan vi altid hiver medaljer hjem til OL i sejlads eller roning? 

For nogle kan det virke en smule besynderlig, at vi mestrer disse sportsgrene, som ikke får samme mediebevågenhed som f.eks. 100 meterløbet. Men tager man et kig på et kort over Danmark, burde det ikke overraske nogen. 

Hvor end man kigger hen i vores lille land, er der vand. Det våde landskab med store bølger, lystbåde, kitesurfing, vandski og speedbåde er at finde overalt i landet. Det er noget helt unikt ved netop Danmark, som ikke mange andre nationen kan prale af. Et stort hav er en mangelvare i mange regioner i verden – ikke i Danmark.