1231

Du kan lære meget af at rejse, og uanset hvor du tager hen, får du altid en masse nye oplevelser med hjem i rygsækken. Men har du nogensinde tænkt på, at du faktisk også kan lære helt konkrete færdigheder i løbet af dine rejser? Det kan selvfølgelig altid være, du samler dem op undervejs, men det er faktisk muligt at planlægge rejser, som specifikt gør det muligt at lære helt nye evner, du helt sikkert ikke havde med hjemmefra. Læs mere om forskellige typer rejser her.

Får

Tag på arbejdsrejse

Der er mange unger, som gør det, og du kan også sagtens. Tag på en rejse, hvor du ikke kun lære nye evner, men også tjener penge og får nye venner. Rundt omkring i verden findes der mange forskellige måder at tjene penge på. De er ofte sæsonbetonede, og du vil typisk være afsted et par måneder. Pengene er for det meste gode, fordi arbejdet er krævende, fysisk hårdt eller på grænsen til farligt. Det lyder måske vildt, og det er da også – men det gør det ikke mindre sjovt.

For eksempel kan du tage til New Zealand og barbere får. De mangler altid masser af arbejdskraft, fordi uld er så stor en eksportkilde for landet. Selvom det umiddelbart lyder hyggeligt, kræver det masser af teknik og udholdenhed. Når du kommer hjem igen, har du til gengæld lært noget nyt, som de færreste i Danmark kan finde ud af. 

Der er også mange lande, hvor du kan være med til at høste forskellige slags frugter, grøntsager eller andre organiske materialer, blandt andet til produktion. Det er hårdt og ensformigt arbejde, men det giver dig samtidig mulighed for at lære noget, de fleste af os danskere har glemt: hvordan mennesket med egner hænder kan tæmme og anvende naturens ressourcer. Ovenikøbet får du en masse godt sammenhold med de andre arbejdere, så det er jo meget værd i sig selv.

Surfing

Find nye fritidsinteresser på rejsen

Der findes et hav af forskellige planlagte ferier, hvor du kan dyrke dine hobbyer. Hvis du gerne vil finde nye hobbyer, er det også en rigtig god mulighed. Har du for eksempel altid drømt om at lære at surfe? Så tag en måned til Australien, og kast dig ud i det! Er du fascineret af jagt og lokalt dyreliv? Så tag et jagtcertifikat i et andet land. Det kræver bare, du finder en lokal jagtforening, et luftgevær og en guide.

Det er mange muligheder, og måske kan du kombinere flere ting på én gang for at skabe variation på rejsen. Uanet om du finder en ny fantastisk hobby eller ej, er det stadig en fed oplevelse at have kastet sig ud i noget nyt og givet det en chance. Det giver dig samtidig mulighed for at udforske nye lander og byer, du måske ikke havde tænkt på i første omgang. 

Hvis du er tvivl om, hvilken aktivitet du skal give dig i kast med, kan du altid søge rundt på nettet og se, om du kan finde noget nyt. Det handler egentlig bare om at tænke kreativt og at være åben.