1231

Når studiet er over, er sikkerheden i form af SU også over. Nu er du for alvor på egne ben og skal ud og finde job i en branche, som du finder interessant. Du kan ikke længere støtte dig til skolebænken, hvilket både kan være spændende og nervepirrende. Heldigvis er der også mulighed for, at du kan føle dig mere sikker efter studiet. Med en A-kasse er du nemlig sikret dagpenge, så du ikke står helt uden indkomst efter studiet. 

Det er nemlig slet ikke sikkert, at du får job lige efter studiet. Der kan gå et stykke tid, og her er det godt at være på den sikre side med en A-kasse.

A-kasse sikrer dagpenge

Find en A-kasse som studerende, så du er sikret

Det kan virke meget fjernt at skulle melde dig ind i en A-kasse som studerende. Du vil ofte have fokus rettet mod læsestof, venner og studiets fag. Dog kan det være en rigtig god idé at blive medlem af en A-kasse som studerende. Det medfører nemlig, at du vil have adgang til dagpenge allerede fra din første ledighedsdag efter studiet. 

Dog er det vigtigt at melde dig ind hurtigt, da du skal være medlem i mindst 1 år, inden du kan få dagpenge fra første dag som ledig. Dertil er det vigtigt at huske, at det er gratis at være medlem som studerende. Du skal derfor ikke bekymre dig om en ekstra udgift i dine studieår. 

Der findes mange A-kasser, og det handler om at finde en, som passer til dig og den branche, som du læser indenfor. Det vil nemlig være en fordel, når du kommer ud og har brug for A-kassen. De tilbyder nemlig nogle gange hjælp indenfor branchen og faget.

Studerende

Stress ikke over at finde det rette job med det samme

Med en A-kasse er du sikret, at du ikke behøver et job fra første dag for at få en indkomst. Du har til gengæld tid til at overveje, hvilken virksomhed du ønsker at arbejde for. Det giver mulighed for at undersøge branchen først og dykke ned i de arbejdsmuligheder, som der vil være på markedet. Du kommer en spændende tid i møde efter studiet, hvor du pludselig skal ud og søge job. Der vil være meget at navigere rundt i, og derfor er det godt at have en form for økonomisk frihed til dette. Du skal ikke presses ud i et dårligt job, fordi du har brug for pengene direkte efter studiet. Der skal være tid til at undersøge jobmuligheder og få en god start på arbejdsmarkedet.