1231

Kan du også mærke iveren for igen at lære om nye kulturer, skikke og madvaner? Bare pakke tasken, lukke hverdagen ude, og tage af sted. Det kan vi ikke lige nu, men der findes en måde at hacke det på, læs med hvordan.

Lige for øjeblikket er vi meget begrænsede på, at kunne rejse nogen som helst steder, men hvorfor ikke udnytte det, til at rejse hjemme fra sofaen?

Ja, det lyder måske plat, men der findes ingen bedre måde at få gang i vores fantasi og forestillinger, end ved at læse en bog.

Så med lidt hjælp fra litteraturen, kan du altså mærke støvet fra savannen inden længe.

Bøger der udforsker nye verdener

Hvis du var fan af familien Beha Erichsen og deres jordomrejser, hvorfor så ikke gå old school og læse om rejser fra selveste farfaren, nemlig Troels Kløvedal, som har udgivet utallige romaner, hvor det at rejse er et stort tema. Du kan også rejse til Tanzania med Jacob Ejersbos Liberty-trilogi, eller finde mange andre bøger der udforsker verden for dig.

Fair nok, det er ikke som at være der selv, men det er da værd at give et skud, når nu du faktisk ikke selv kan boarde nogen flyver lige foreløbigt.

Hvis romaner ikke lige er noget for dig, så kan det jo også være en fotobog om Indien, eller Lonely Planet bøger, der kan hjælpe dig med at finde og planlægge din næste tur.

Få læsning ind i hverdagen

Hvis du sidder og tænker, at du jo ikke ligefrem er sådan en som læser, så er det altså aldrig for sent at give det en chance. Langt de fleste som ikke læser så meget, forbinder det med lektier fra skoletiden, eller en dårlig læseoplevelse, hvor de har givet sig i kast med en bog, som simpelthen var ALT for kedelig. Og det er fair nok. Der er dårlige bøger, ligesom der er dårlige film, og dårlige overnatningssteder, for at blive i rejseverdenen.

Men find den rigtige bog, og prøv dig frem. Søg viden på nettet eksempelvis Bøgermedmere.dk, eller spørg dine venner hvad de læser.

bøger

Det behøver ikke være højpandet og elitært. Ligesom det fjernsyn du kan lide at se, findes der også bøger til enhver smag. Og det er ikke snyd, hvis man har det bedre med en lydbog, eller sågar en e-bog, som altid er lige ved hånden i form af mobilen eller en e-reader.

Så handler det bare om at få vanen ind i hverdagen. Er der tidspunkter på dagen, hvor du har eksempelvis transporttid, så udnyt den til at læse eller lytte til en bog. Hvad med på løbebåndet? Eller blot 15 minutters læsetid når du går i seng om aftenen?

Kan du på den måde finde 15-20 minutter hver dag, så kan det hurtigt blive til en bog om måneden. På et år kan du altså rejse til 12 forskellige steder i verden, og blive voldsomt underholdt undervejs.

Måske du endda kan starte en lille læseklub med kæresten eller familien? Så kan i tale om bøgerne sammen. Start med en destination i har besøgt sammen, og se hvilke minder og historier der popper op undervejs. Kan i kende stederne og menneskerne beskrevet?

Lad rejsen begynde i dag.