1231

Der findes mange forskellige måder at rejse ud i verden på. Nogle rejseformer kræver mange penge op af lommen for en uges ferie, mens andre rejseformer gør det muligt at være afsted i flere uger for et mindre beløb. En af de billigere måder at rejse ud på er ved at bruge noget af sin rejse på at arbejde – f.eks. som håndværker.

Udfør frivilligt arbejde for en NGO

Ønsker du at gøre en forskel for mennesker, der i mange tilfælde har hårdt brug for hjælp? Så kan en god rejsemulighed være at rejse ud i verden og arbejde som frivillig – enten for en dansk NGO, der har en afdeling i udlandet eller en udenlandsk NGO, der også tager imod danskere.

byg

Når man rejser ud som frivillig, kan man ofte komme afsted forholdsvist billigt i længere tid. Samtidig får man også lov til at opleve verden på en anden måde, end hvis man bare rejste som almindelig turist. I mange lande, især de lidt fattigere, kan der være hårdt brug for hjælp til håndværksmæssige opgaver. Nogle steder skal der måske bygges eller renoveres en skole, et sundhedshus eller en anden bygning, der kan have stor betydning for lokalsamfundet.

Det kan også være, at man kan bygge en legeplads, et vandingsanlæg til markerne eller noget helt tredje, der kan gøre hverdagen bedre for mennesker, der lever helt anderledes, end man selv er vant til. Uanset om man arbejder frivilligt som håndværker eller har en anden aftale, er det dog ikke sikkert, at man føler sig helt sikker på alle de opgaver, man kan blive kastet ud i. Derfor kan det være en hjælp gå ind på husplushave.dk, hvis man bliver kastet ud i noget, man ikke er helt sikker på. Her kan man finde råd og vejledning til mange projekter.

Få kost og logi for dit arbejde

Der findes dog også andre typer af arbejdsrejser, hvor nogle mennesker nok vil føle, at de får lidt mere for deres arbejde. Mange steder i verden kan man f.eks. få lov til at give en hjælpende hånd, mod at man så får kost og logi. Nogle steder kan man herudover også få lidt i løn for det arbejde, man udfører.

Hvis man, som den ene eller den anden form for håndværker, godt kunne tænke sig at komme ud og se verden på en lidt anden måde, end man normalt gør som turist, kan det altså være en god løsning. Der findes flere forskellige udbydere af denne type af rejser. Derudover er det også forskelligt, hvilken type erfaring, man skal have, og om der er mulighed for at lære et nyt håndværk undervejs. Det handler altså bare om at finde den type rejse, der passer allerbedst til ens personlighed og det håndværk, man kan.