1231

At have den rette rejseforsikring har altid været ekstremt vigtigt. Men med corona pandemien er det dog blevet endnu mere vigtigt, at vide præcist, hvad din rejseforsikring dækker, så du kan føle dig tryg på din rejsen.

Find rigtige rejseforsikring

De fleste er klar over, at når der skal rejses ud af Danmark, så skal der være styr på rejseforsikring. Det er dumt at komme til at stå i en situation i et andet land, hvor du kommer til at betale for lægebesøg eller hospitalsophold. Det kan blive rigtigt dyrt. Eller hvis du laver en eller anden handling, hvor du kan blive stillet til ansvar, så er det ret at være dækket ind.
I nogle tilfælde dækker dine normale forsikringer, men på andre tidspunkter, og til andre lande, skal der tegnes en ekstra forsikring. Derfor er det ekstremt vigtigt, at du sætter dig ind i forholdene i det eller de land, du skal besøge og undersøger de forsikringer, du allerede har, inden du evt. bestiller en rejseforsikring

Vinge på et fly

Corona pandemien

Corona pandemien har været med til at sætte yderligere fokus på rejseforsikring og hvad de dækker. Specielt hvis man rejser i et land, som udenrigsministeriet advarer imod, er det ekstremt vigtigt, at have styr på om de typiske forsikringer dækker eller om det skal noget helt andet til. Hvad er forholdene, hvis du bliver smittet med corona på rejsen, og hvordan er du dækket, hvis du bliver tvunget til at gå i karantæne på din rejse. Det er ekstremt vigtigt, at få undersøgt inden du rejser afsted.

Sommerens rejse

Det positive er dog, at det er muligt at rejse på ferie og andet i sommeren 2021. Det kunne man godt være i tvivl om var muligt for blot et par uger siden. Men Danmarks udenrigsministerium har fjernet advarslerne mod primært en række europæiske lande. Dermed er det muligt for danskere med udlængsel, at komme afsted til varme, nye indtryk og nye oplevelser.

Par på rejse

Hvad med Grækenland?

Et af de lande, som udenrigsministeren har åbner for rejser til er Grækenland. Et af danskernes foretrukne rejsemål. Og det er til at forstå for Grækenland har næsten det hele. Specielt er landets mange øer ekstremt attraktive og med noget både til dem, der ønsker fred, ro og idyl, men også til dem, der gerne have fest og liv. Det kan man evt. kombinere i en klassisk øhop tur, hvor man sejler fra ø til ø i det græske øhav. Men Grækenland er primært lækre strande, smukke byer og landskaber og så er det bare lækker mad og en fantastisk atmosfære.
Men husk når du rejser til Grækenland eller et af de andre lande, som det danske udenrigsministerium har åbnet for, at du også skal tjekke de lokale regler og retningslinjer. Der kan være specielle krav til både at have sygeforsikringer, men også hvornår du skal have corona pas og hvilke andre forbehold, du skal tage.

Andre forsikringer

Ud over din rejseforsikring er det naturligvis også vigtigt, at få styr på alle de andre forsikringer. Det kan være et puslespil at navigere rundt og have styr på hvad din ulykkesforsikring dækker, hvad din indboforsikring dækker, hvad din husforsikring dækker og ligeledes, hvis du har bilforsikring, bådforsikring og måske en forsikring for dine kæledyr. Under alle omstændigheder er det en god ide, at bruge lidt tid på det, og få det helt store overblik. Du kan måske ovenikøbet spare penge.