1231

Nu hvor landet endelig har lukket op, er det et perfekt tidspunkt at pakke kufferten og komme ud at rejse. Du har sikkert arbejdet i halvandet år uden at vide, hvad du har skulle bruge pengene på indtil nu, hvor du endelig kan komme afsted og strække vingerne. 

Før du tager på din vilde rejse, er det dog smart, du tager dig tid til at planlægge. Du behøver ikke planlægge alt i detaljer, men det er smart at have en nogenlunde idé om, hvor du skal hen, hvor lang tid du vil være afsted og ikke mindst hvor langt pengene rækker. 

Fly over en by

Lav et budget

Selvom det er sjovt at rejse og leve i nuet, er det smart at ligge et budget. Hvis du nogenlunde får et overblik over hvor mange penge du bruger per dag, kan du gange det op, til din ønskede rejsetid. Find for eksempel ud af hvor mange penge, du bruger på en dag, hvor du skal bo, og hvor meget du bruger på mad.

En anden ting der er vigtig at tænke på, er hvor mange penge de store ting kommer til at koster. Du kan med fordel inkludere dine fly- og togrejser for at få et overblik.

Sæt et mål 

Det er ikke altid vi rejser for at finde noget ude i verdenen. Det kan også være, du tager ud for at finde noget i dig selv. Det er en god idé, når du rejser at sætte et mål for dig selv. Er der noget du vil finde ud af?

Det kan for eksempel være du vil undersøge, hvorfor du agerer som du gør, når du er sociale sammenhænge. En af fordelene ved at undersøge sig selv er, at du ikke er påvirket af de vante rammer hjemmefra.

Når man ikke sidder fast i gamle sociale systemer, er der ikke den samme forventning til hvem man er. Dette åbner op for en stor mulighed, hvor du kan få lov til at realisere dig selv på en hel ny måde. 

Sæt derfor et mål om hvilke sider af dig selv du vil undersøge. Det behøver nødvendigvis ikke at være socialt. Du kan også sætte et mål om at bestige et bjerg, eller prøve noget grænseoverskridende.

Husk på det ikke betyder så meget, når man er ung, og det er nu, muligheden er til at gøre ting. Der er ikke noget ansvar man skal tage og ikke noget fast job man skal hjem at passe. 

Natur

Tag noget betydningsfuldt med hjemmefra 

Hvis du skal afsted i lang tid, kan det være rart at have nogle ting med hjemmefra for at holde benene på jorden. Det kan godt mærkes, når man er afsted længe, og man skal også huske, hvor man kommer fra. Derfor er det godt have noget, der betyder noget for en med.

Man kan godt komme ud i nogle usikre situationer, hvor man kan være lidt i vildrede. Her er det rart at have noget med hjemmefra, der minder en om tryghed og stabilitet. Det kan være en nøglering du har fået af din far eller bare en seddel din kæreste har skrevet til dig under dit mobilcover.

Hvis du ikke ved, hvad du skal tage med, kan du altid tage et krus med et billede af din familie med. På den måde har du dem altid lige ved hånden.