1231

Det er vigtigt at holde stemningen god mellem kollegaerne på arbejdspladsen, da dårlige relationer og isolation fra sine medmennesker kan føre til et fald i produktion og arbejdsglæde. Mistrivsel på arbejdspladsen vil have mange negative konsekvenser, som fx flere sygedage og dalende kvalitet af arbejdsopgaver. Læs videre nedenfor og find ud af mere, samt se, hvad du kan gøre for at rette op på stemningen igen.

Det skal der være plads til, selv på den mest alvorlige arbejdsplads

Selvom arbejdspladsen hovedsageligt skal handle om at udføre sine pligter, så er det bevist, at der er behov for meget social kontakt for dette kan ske optimalt. Mennesker har brug for små pauser i ny og næ, hvor man lige får en tår kaffe med en kollega i køkkenet. Der skal være plads til lidt hygge og små jokes, da dette er en måde, hvorpå vi giver vores hjerne en lille pause. Derved kan hjernen genoplade før den går i gang igen. Det er faktisk enormt mange fordele ved, at vi tager disse små pauser og lære vores kollegaer at kende.

Fordelene ved at have et godt samarbejde mellem kollegaerne

Udover øget produktion og præstation, så giver et godt sammenhold mellem kollegaer også meget andet. For eksempel:

  • Hvis der er god kommunikation mellem kollegaerne, så kan folk også bedre tage imod konstruktiv kritik.
  • En god atmosfære på arbejdspladsen vil tiltrække nye medarbejdere, da alle gerne vil arbejde et sted, hvor der er plads til alle.

Der er mange andre grunde til, hvorfor det er godt at have gode relationer til sine kollegaer, men de nævnte er nogle af de vigtigste.

Sådan har Coronakrisen påvirket vores forhold til vores kollegaer

Coronakrisen har påvirket alt i vores samfund, og et af de områder, som det har påvirket mest, er folks arbejdsliv. Efter den første nedlukning, har folk igen og igen været sendt hjem i isolation. Dette har gjort det nærmest umuligt at have et godt sammenhold på arbejdspladsen.

En ryste sammen-tur vil hurtigt rette op på det hele igen.

Heldigvis tyder alt på, at vores tid med Corona er ved at være ovre. Det er også derfor, at det er nu, du bør slå til og booke et fælles event for dig og dine kollegaer. Med en lille ryst sammen-tur, kan du sikre trivslen og sammenholdet på arbejdspladsen. Hvis ture ikke lige er noget for jer, så kan du også booke tid til forskellige foredrag for alle kollegaerne. Foredragene finder du på https://thinkaboutit.dk/foredrag. Her kan I få noget viden om teambuilding, så i hurtigt kan finde den gode rytme og det gode humør mellem jer igen.