1231

Hvis du befinder dig her på siden, er der en god chance for, at du ligesom rigtig mange andre danskere, elsker at rejse. Statistikken vidner i hvert fald om, at danskerne er særligt rejselystne, hvilket der naturligvis kan være mange grunde til. Man kan ønske at udfordre sig selv, opleve noget nyt eller måske bare at få lidt mere kvalitetstid med familien. Alt de kan man opnå ved at flyve mod sydens sol. Man kan dog også sagtens opnå alt det og mere ved i stedet at drage mod nord mod de skandinaviske skiløjper. 

Ski kan sagtens lejes

En ferieform for alle

Hos en betragtelig del af den danske befolkning er skiferien nemlig blevet lidt en glemt ferieform, og det er en skam. Først og fremmest opfylder den alle de ovenstående krav til punkt og prikke. Har du ikke prøvet at stå på ski før, vil du i hvert fald utvivlsomt opleve at blive udfordret. Den første skiferie vil helt sikkert også byde på nye oplevelser, som man ingenlunde havde forventet kunne opstå i kraft af et par brædder og nogle bakker med sne. Slutteligt er der heller ingen tvivl om, at skiferien er den oplagte mulighed for at få noget kvalitetstid med hele familien. Det geniale ved skisporten er nemlig, at alle kan tage det i eget tempo, og så er der ikke noget hyggeligere end at komme tilbage til træhytten, drikke en varm kop kakao og klage sig over sine ømme ben sammen.

Inden man kan tage af sted på skitur, for slet ikke at tale om at nyde den hårde dag med en kop varm kakao, kræver det dog, at man har det rigtige udstyr. Er der en ulempe ved skiferien er det nemlig den mængde udstyr, det kræver. Har du ikke mod på at købe ski og støvler endnu, kan du heldigvis sagtens nøjes med en skihjelm og et par gode skibriller. Du kan nemlig sagtens låne skiene til fornuftige priser på skisportsstedet, så du ikke behøver at investere i de ideelle ski eller fragte dem nordpå.

Start småt

Start småt

Alligevel kan ideen om en skiferie være afskrækkende for mange, der ikke har prøvet det før. Med det samme fremmanes der, for det indre blik, billeder af sorte løjper fyldt med skiløbende, styrtløb og brækkede kraveben. En vis fare er selvfølgelig involveret, men er man den mere forsigtige type, kan man stadig godt nyde det teknisk sjove ved skiløb eller sågar bare nyde omgivelserne. Man behøver nemlig ingenlunde at have enorm fart på for at kunne have det sjovt på sin skiferie. Er du af den indstilling, kan du desuden med fordel nyde nogle af de lidt mindre skisportssteder, der som oftest findes i Norge eller Sverige fremfor med det samme at stryge til alperne, hvor både bakker og skisportssteder i det hele tage som oftest er større.