1231

Det kan være en god idé allerede at træne de motoriske færdigheder fra en tidlig alder. Når barnet lærer nye bevægelsesmønstre, har det også en bedre forudsætning for at lære flere nye bevægelser senere. Der er også undersøgelser, der viser, at motorisktræning hjælper børn til at lære nye ting i skolen. Hvis du skal have barnet med på en rejse, kan du finde aktiviteter på destinationen, der styrker barnets motorik. I denne artikel får du inspiration til aktiviteter på rejsen, der styrker barnets motoriske færdigheder. 

barn og kvinde holder i hånd

Styrk de motoriske evner gennem aktiviteter 

Det kan være, at du hjemmefra er vant til at gå til babyrytmik med den lille. Babyrytmik er med til at styrke barnets motoriske færdigheder. Barnet får stimuleret sine sanser igennem musik og sang. Rytmik amager sørger for at styrke barnet fra en tidlig alder. Gennem musik og sang udvikler barnet en kropsbevidsthed, og barnet lærer at være social sammen med andre børn. Det kan på den lange bane give selvværd og livsglæde, som barnet kan tage med sig videre.

Hvis du og familien er rejst på et hotel eller en campingplads for hele familien, er der med stor sandsynlighed også arrangeret aktiviteter for de mindste. På campingpladser finder du ofte et underholdningsteam, som danser til musik. Her kan både store og små være med til at danse. Når du danser med barnet, er det med til at udvikle de motoriske færdigheder. Barnet kan også få lov til at bade i poolen eller havet. Her mærker barnet, hvordan det føles at bevæge sig i vand.      

barn maler

Hjemmelavede aktiviteter ved feriehuset

Hvis du og familien har valgt at bo på en campingplads på jeres rejse, er der ofte plads foran campingvognen eller teltet til at lave aktiviteter. I kan derfor lave aktiviteter foran feriehuset, som er med til at styrke barnets motorik. Det kræver ikke de store materialer for at stable en sjov og udfordrende forhindringsbane på benene. Du kan både bruge bløde puder og udfordrende kasser, som barnet kan balancere på. Balancebanen er med til at styrke barnets grovmotorik. 

Du kan også tage tegnegrej og perler med hjemmefra på rejsen. Når I ikke skal opleve det spændende feriested, kan barnet tegne eller lege med perler. Hvor balancebanen er med til at styrke barnets grovmotorik, er perlerne og tegnegrejet med til at styrke barnets finmotorik. Tegnegrejet og perlerne kan også være et godt afbræk på ferien, hvor der er tid til at slappe af.