1231

Mange forbinder det at tage på ferie med afslapning og dovenskab. Det er den periode på året, hvor det er tilladt at lægge sig lidt ud, og gøre lige hvad man har lyst til. 

Sådan behøver det dog ikke nødvendigvis at være, og som der kommer mere fokus på sundhed i både kost og motion, kommer der også mere og mere fokus på de sunde ferier. Leder man efter den slags, er der nemlig masser at vælge mellem.

Skiferie

Hold dig sund på ski

Et af de mest oplagte og brugte eksempler er naturligvis skiferien. Skiferien er yndet af mange, og det er en rigtig god måde at få bevæget sig i vinterferien. 

Ski er nemlig, så snart man lige har fået den rigtige teknik i benene, den perfekte blanding mellem sjov ferie og sund aktivitet. Der er ingen tvivl om, at du vil komme hjem til skihytten med ømme ben, men det er en ømhed, der fremkalder gode minder. Desuden har man heller ikke nær så dårlig samvittighed, når man får sig en kæmpe kop varm kakao hjemme i skihytten efter en lang dag på pisterne. 

Der er altså mange gode grunde til, at jeres næste sunde ferie skal være på ski. En anden god grund til dette er, at du på ski nemt kan tilpasse aktiviteterne til hele familiens behov og niveau. Netop deri ligger nemlig nøglen til den hyggelige og gode sunde ferie.

Fitnessrejse og meget andet

Derfor er det også salgspunktet for de mange fitnessrejser, der efterhånden bliver udbudt på alverdens destinationer. En fitnessrejse er nemlig præcis, hvad det lyder som. Det er en rejse til en lækker og smuk destination, der så ydermere er indrettet med fantastiske instrumenter til fitness og gode instruktører og kurser. 

Hvis du nogensinde har ønsket dig at dyrke yoga i strandkanten til lyden af rigtige brusende bølger eller måske at dyrke crossfit i den friske morgen på en græsk ø, så er en fitness rejse altså lige sagen for dig. 

Er familiens interesser dog ikke lige i den retning, så vær opmærksom på, at der også findes lignende rejseformer med alle mulige andre aktiviteter. For eksempel findes der også et utal af cykelrejser, vandrerejser og sågar triatlonrejser, hvis det kan friste. Der er kort sagt noget for enhver smag.

Trampolin

Hold dig sund

For at kunne få det optimale ud af din sunde rejse, kan det dog være en idé at holde dig i god form allerede inden du tager afsted. Det er ikke meget ved, hvis man skal bruge hele ugen, man er afsted på at træne sig op. Det er jo først når man er trænet op, at det rigtig begynder at være sjovt. Ligesom en sund rejse ikke behøver at være hård og kedelig, så behøver optræningen dertil heller ikke at være det. For eksempel kan du aktivere både børn og voksne ved at installere en trampolin i haven. 

Find de bedste Berg trampoliner her. Skal I afsted på skirejse til vinter, kan det selvfølgelig også være, at du allerede nu skal ud på de danske landeveje med rulleski under fødderne. Der er mange muligheder.