1231

At blive bedt om at levere en bryllupstale bør i teorien være en ære. Men i virkeligheden kan det nogle gange føles som en uretfærdig straf for at være en god ven eller familiemedlem. Det at skrive talen er ofte en skræmmende opgave på grund af vigtigheden af begivenheden, presset om at være dyb og sjov, men selvfølgelig også den generelle frygt om at skulle stå foran en stor opmærksom gruppe.

Der er dog ingen grund til at gå i panik endnu, for vi har nogle brugbare tips, der vil hjælpe dig med at skrive en bryllupstale med stil.

Hjælp på rejse

Sådan starter du

For mange af os er det at starte den største udfordring. Du sidder sikkert for dig selv og stirrer på et blankt dokument på din computer uden nogen som helst idé om, hvor du skal starte. Før du starter det første udkast til din tale, bør du tænke på bruden og brudgommen og de kvaliteter, de besidder. Det kan være, at de er medmenneskelige, sjove og ekstremt organiseret. Dernæst kan du begynde at tænke på nogle personlige historier med vedkommende, der understøtter disse kvaliteter. Prøv for eksempel at tænke på en episode under en af jeres rejser.

På dette tidspunkt er det en god idé at kontakte en af personens nære venner, familiemedlemmer eller partner for at få nogle flere mulige ting at tale om eller uddybe noget af det, du allerede havde tænkt på.

Nu da du har valgt dine to til tre kvaliteter og historier, brug disse nøglestykker til at give din tale noget struktur, sådan at du ikke bare rabler løs uden nogen klar plan. Prøv at holde talen til intet mere end fem minutter. Det behøver ikke engang at være kompliceret: kvalitet et, historie et, kvalitet to, historie to og så videre.

Andre ting at inkludere

  • Åben med kort at forklare hvordan du er relateret til bruden eller brudgommen for de gæster, der ikke ved det.
  • Tak gæster, andre medlemmer af festen og værten.
  • Giv oprigtig, hjertefølt ros. Ikke kun til vennen eller familiemedlemmet, der bad dig om det, men også til vedkommendes kommende ægtefælle. Talen handler trods alt om parret som helhed.
  • Bryllupper er meget personlige og fyldt med følelser, så inkluder nogle personlige fingerpræg såsom in-jokes.
  • Glem ikke at afslutte med at udbringe en skål for de nygifte.

Et bryllup

Ting du ikke bør inkludere

  • Uanset hvor lokkende det end kan være, må du for alt i verden ikke kopiere en tale, du fandt på internettet. Det går fuldstændigt mod begivenhedens ånd.
  • Undgå groft sprog. Med andre ord undgå at bande.
  • Det synes måske åbenlyst, men sørg for ikke at nævne bruden eller brudgommens forhenværende partnere.
  • Gør ikke grin med den nye ægtefælle.