1231

Mange mennesker vælger at tage på en aktiv rejse, hvor der er mulighed for at cykle, svømme, løbe eller vandre i bjergene. Måske er formen ikke, som den har været, eller måske har du nogle skavanker i kroppen. Hvis ikke du føler, at du er klar til en aktiv ferie, kan du både træne og få massage op til turen. På den måde er kroppen klar, når du drager på ferie med hele familien. 

Kvinde på yogamåtte

Træning i hjemmet

Det kan være, at du ikke på nuværende tidspunkt har konditionen til at vandre rundt i bjergene. Du behøver dog ikke et abonnement til et fitnesscenter for at komme i form. Du kan nemt lave øvelser i hjemmet, som forbedrer din kondition. På mobilen kan du finde mange gode træningsapps, som viser øvelser. Du kan enten lave øvelserne i stuen eller i haven, hvor der er lidt mere plads. 

Træningsmetoden Tabata er effektiv, når det kommer til konditionstræning. Det er en form for intervaltræning, hvor du træner effektivt i 20 sekunder, hvorefter du holder en pause på 10 sekunder. Et sæt består af 8 runder med 20 sekunders træning og 10 sekunders pause. Der findes apps på mobilen, som holder øje med tiden, mens du laver øvelserne. 

Du bestemmer selv, hvilke øvelser du laver, og hvor mange sæt du gentager. Du kan blandt andet lave englehop, sprællemænd og burpees for at få pulsen op. Det gode ved Tabata er, at du arbejde hårdt og effektivt i en kort periode for derefter at holde en lille pause.     

En gå- eller cykeltur

Hvis du skal i træning til vandreturen, kan du med fordel begynde at gå eller cykle en tur. Det kan være, at du kan tage cyklen i stedet for bilen, når du skal på arbejde. Det kan være en lille omlægning i hverdagen, men det er en nem måde at få mere motion ind i hverdagen. Du kan også lave cykelturen til en lille udflugt for familien eller vennerne. Måske er der nogle smukke naturlige områder tæt på jer, som I aldrig har set før. De smukke naturlige omgivelser kan gøre cykelturen lidt mere spændende. 

Du kan også holde konditionen ved lige med en gåtur i området. Du kan finde apps på din mobil, som fortæller dig, hvor mange skridt du har gået. For hver uge kan du sætte et mål for, hvor mange skridt du skal gå. Det kan være, at der ligge smukke søer eller skove, som er et besøg værd på gåturen. Bakkede landskaber og anderledes terræn kan også gøre gåturen mere udfordrende. 

Kvinde på briks

Triggerpunkt massage til ømme muskler

Det kan være, at du har ømme muskler, som forhindrer dig i at gå langt på vandreturen med familien. Dette kan du komme til livs med triggerpunktsmassage. Når du har ondt i en muskel, er der et triggerpunkt, som er aktivt. Triggerpunkterne kan derfor stimuleres, så generne i musklen forsvinder. Du kan få hjælp til dine triggerpunkter i Vordingborg, så du kan komme på en aktiv rejse med familien. Når kroppen har det godt, får du også mere overskud til ferien og hverdagen.