1231

”At rejse er at leve,” lyder det klassiske citat.

Det kan da også være en skøn oplevelse at komme ud at opleve en fremmed kultur, en storslået natur i udlandet eller bare at få lov til at trække stikket og flade ud på en varm sandstrand, der er lidt tættere på ækvator end lille, kolde Danmark.

Der er bare det, at hvis du har tendens til at sove dårligt, når du er væk hjemmefra – eller måske ligefrem døjer med søvnbesvær til daglig – så vil det ofte kun blive værre af, at du nu skal finde ud af at sove et helt fremmed sted.

Sover du dårligt, bliver du nemlig også mere træt og måske også mere utilpas i løbet af dagen, og det kan meget nemt gå ud over din rejse.

Hvis du derfor vil forsøge at finde ud af, hvordan du kan sove bedre, når du er afsted, så får du her nogle tips til, hvad du kan gøre.

Vælg det rette hotel

Hvis du har problemer med at sove ordentlig derhjemme, så bliver det sjældent bedre af, at du nu skal sove et fremmed sted i en ny seng.

Måske har du allerede valgt en seng derhjemme, baseret på dine unikke behov, når det kommer til søvn. Det kan være en god ting at gøre derhjemme, men det kan også gøre det endnu sværere at sove et nyt sted.

Det gode ved det hele er dog, at du kan vælge dit hotel efter de samme behov, i hvert fald til en sådan grad at du kan læse om, hvordan de skaber den bedste komfort på dit hotel, og endda spørge dem om, hvilke sengetyper de har.

Hvis du ikke har helt styr på de forskellige slags senge, kan du desuden læse mere om dem her. Du kan i øvrigt også finde mere information om, hvordan du kan forbedre din søvn i hverdagen.

Find en fast rutine

Noget af det der også virker for mange af dem, der har svært ved at sove både derhjemme og på rejsen, er at holde sig til en fast rutine.

Det handler om at vænne kroppen til en dagsrytme, så du med tiden bliver naturligt træt på de rigtige tidspunkter af dagen.

Det kan som sagt være en hjælp både derhjemme og på rejsen, men det kan være et særligt godt tip, hvis du rejser til en anden tidszone, fordi det jo vender op og ned på din dagsrytme og på den måde kan lede til jetlag.

I praksis lyder det måske ikke så lige til, fordi problemet ofte vil være, at du ikke kan falde i søvn, så tricket er at vågne på det samme tidspunkt hver dag, uanset hvornår du falder i søvn.

Selv hvis du er meget træt på den første dag af rejsen, så vil din krop hurtigere vænne sig til denne nye rutine, hvis du får lov til at blive naturligt træt, inden du går i seng den næste dag.

Pak efter det

Hvis du allerede ved hjemmefra, at det kan gå hen og blive et problem med søvnen, så kan du også pakke efter det. Der findes nemlig flere ting, der kan hjælpe dig til at sove bedre.

Alt fra små produkter såsom ørepropper og masker til større ting som en særlig pude eller dyne kan du jo gøre plads til i din kuffert, hvis det er noget, du ikke kan undvære for at sove.

Derudover findes der også remedier som for eksempel sovemedicin, der kan gøre det nemmere for dig at falde i søvn, som du kan tage med.