1231

Når du rejser, er der ofte noget ventetid på steder, som ikke er så spændende. Du kan komme ud for at skulle tilbringe nogle timer i lufthavnen. Der kan være ventetid, når du skal med et tog eller en bus. I forbindelse med transporten kan der være meget ventetid.

Ventetiden kan gå lidt hurtigere, hvis du har noget at lave. Så det kan være en god idé at forberede sig hjemmefra. Hvis du tager noget med i tasken, som kan underholde dig, så gør lidt ventetid ikke så meget. Så kan det ligefrem gå hen og blive lidt hyggeligt.

Du kan i princippet tage alt med til at få tiden til at gå med. Der er dog nogle ting, som er mere praktiske end andre. Det er fx godt at vælge noget, der ikke fylder eller vejer for meget. Her er tre forslag til, hvad du kan tage med:

Bagage venter i lufthavn

En bog

Du kan fx tage en bog med i tasken. Så kan du sætte dig og læse lidt, når du skal fordrive noget tid. Der er mange timers underholdning i en bog. Det kan også være mere spændende at læse om en anderledes verden end at sidde i en lufthavn og kukkelure.

Hvis du vælger en paperback, der ikke er på 700 sider, så vejer en bog ikke ret meget. Det kan være en ganske let lille sag at have med i tasken, hvis du vælger den rigtige. Du kan også tage en bog med, som du kan undvære, når du har læst den. Så kan du give den væk og skal ikke længere slæbe rundt på den.

Krydsord

En anden ting, du kan tage med på rejsen, er krydsord. Et hæfte med en del krydsord hverken fylder eller vejer ret meget. Det gør en kuglepen heller ikke. Det kan du sagtens have med.

Hvis du tager nogle krydsord med på rejsen, har du altid underholdning. Selv hvis du kun skal vente i ti minutter, så kan du lige tage hæftet frem og skrive et par ord. Du kan udfylde et andet ord for forhenværende på ni bogstaver – muligvis med hjælp fra en kryds og tværs ordbog. Og du kan overveje, hvor mange museer du kan navnene på.

Det er en god idé at vælge et hæfte med en passende sværhedsgrad. Så du ikke ender med at give op, men heller ikke har løst dem alle sammen på få minutter.

 Spillekort

Spillekort

Du kan også tage et sæt spillekort med. De fylder ikke meget og kan bruges til mange forskellige spil.

Spillekort er bedst at have med, hvis I rejser flere personer sammen. Det er lidt sjovere at spille med en anden person end at lægge tyve kabaler.

Hvis en af jer tager et sæt spillekort med, så kan I sætte jer og spille, hver gang I skal vente. I kan spille 500, fisk, 31, krig eller snyd alt efter alderen på de personer, der skal være med. Er der børn med på rejsen, skal det være mere enkle spil. Er I to voksne, kan I afprøve nogle nye, avancerede kortspil, hvis I har lyst til det.