1231

Under coronakrisen har de fleste af os holdt os inden for landets grænser. Som dansker har de fleste været på ferie i Danmark, og måske har du på den måde opdaget eller genopdaget noget af skønheden ved det land, du bor i. Måske kender du udmærket godt til den i forvejen.

Under alle omstændigheder er der mange gode grunde til at overveje at købe sommerhus i Danmark. Det er et sted at tage hen gang på gang, og en måde at opbygge et tæt forhold til et andet område end der, hvor du bor.

Fordele ved sommerhus i Danmark

Som sagt gør coronaen i øjeblikket, at det ikke er let eller tilrådeligt at tage på ferie i andre lande. Imens dette står på, er det altså godt at have et sommerhus i Danmark. Når det er sagt, skal du selvfølgelig også have sommerhuset i mange år efterfølgende. Her kan det helt objektivt også være klogt at tænke på miljøet. At køre i sommerhus bruger væsentligt mindre CO2 end at tage flyet sydpå.

Et sommerhus sparer CO2, men det sparer også penge. For når du gang på gang tager i sommerhus, reducerer det uden tvivl antallet af rejser, du bliver fristet til at tage. Og det er nu engang billigere at tage på ferie i sit eget hus, end at tage til en ferieby ved middelhavet, hvor man skal betale i dyre domme for lejlighed, fly, restauranter og alt muligt andet.

Sidst men ikke mindst er det en enorm fordel, at du på ganske kort tid kan komme i sommerhus. Det betyder, at du kan tage derhen i en weekend eller bare en dag. Der behøves altså ikke sættes længere tid af, hver eneste gang du vil lidt væk fra hverdagens ræs.

Find det rette sommerhus

Der er masser af forskellige typer sommerhuse, og masser af forskellige steder, de kan ligge. Se en masse lækre sommerhuse her som eksempler. Det er populært at have sommerhus ved Vesterhavet eller på Nordsjælland eller Djursland. Men hele landet ligger åbent, og måske kan det også være et mindre populært sted, der trækker. Her kan naturen måske noget lidt andet, samtidig med at husene nok er billigere.

Det kan være en god idé at tage ud og opleve nogle af de områder, hvor du overvejer at købe sommerhus, for at se, om naturen virker tiltalende. På den måde kan du træffe valget ud fra mere personlig erfaring, og det er en fordel.