1231

Hvis man skal forsikre et nedlagt landbrug, så kræver det noget andet, end hvis man f.eks. skal have tegnet en husforsikring. En husforsikring er ikke noget, der dækker et nedlagt landbrug, og det er vigtigt at være opmærksom på, så man kan vide sig sikker i, at man er tilstrækkeligt forsikret. Det er trods alt en stor tryghed i hverdagen, og det kan betyde, at du kan have en hverdag med meget mere ro i maven, fordi du ved, at der ikke pludselig kommer en økonomisk udgift, der springer budgettet. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan man forsikrer et nedlagt landbrug. 

En særlig forsikring

Det er som sagt ikke ”bare” det samme som en husforsikring, når man skal forsikre et nedlagt landbrug. Her er det nødvendigt, at man tegner en særlig forsikring, der dækker alle bygninger. Derudover er det vigtigt, at man også huske at tegne en ansvarsforsikring.

traktor, mark, natur, bondegård

Vælg nogle med ekspertise

Det er ikke alle forsikringsselskaber, der beskæftiger sig så meget med forsikring af nedlagt landbrug. Derfor er det smart at vælge nogen, der har erfaring inden for dette felt. Det er klart, at det er bedst at tage den mest sikre løsning, når det kommer til forsikring, for ellers kan det godt være meget svært at føle sig forsikret (hvilket man måske heller ikke er i høj nok grad). Det kan være, at du skal kigge nærmere på Gartnernes Forsikring? Her kan du være sikker på, at du får nogle med erfaring, som kan hjælpe dig med at få en god forsikring.

Ansvarsforsikringen er vigtig

Men udover en forsikring, der dækker alle bygninger, så kan der også være særlige krav, når man skal tegne en ansvarsforsikring, mens man ejer et nedlagt landbrug. Hvordan denne forsikring skal tegnes, afhænger af, hvilke bedrifter der er eller har været på landbruget. Det kan også være noget, som du planlægger at få i fremtiden. Men det er alt sammen noget, som du kan få hjælp til at finde ud af sammen med de rigtige forsikringsfolk.

kuglepind, papir, lommeregne, regnemaskine

Du har et ansvar som ejer af nedlagt landbrug

Når man tager beslutningen om at erhverve sig et nedlagt landbrug, så følger der også et ansvar med i ”prisen”. Du har nemlig et ansvar for de bygninger og den grund, du nu ejer. Der er nogle af reglerne, der minder meget om dem, som man også ville have, hvis man ejede et hus. Men når du ejer et nedlagt landbrug, så skal du f.eks. også stå til ansvar for, om der kommer noget jordforurening fra dig.

Vil du selv drive landbrug?

Hvis du har købt dig et nedlagt landbrug, fordi du selv har en drøm om at starte et landbrug, så er det også noget, som du skal oplyse til dine forsikringsfolk. Der er nemlig forsikring, som skal tage hensyn til arbejdsredskaber, husdyr eller landbrugskøretøjer. Det kan være, at du skal overveje at få lavet en udvidet ansvarsforsikring, som dækker alt det nødvendige? Det kan du finde hos Gartnernes Forsikring.